Vilken Fest!

Oj oj oj, vilken fest det blev igår.

Team Shaktis bankett på Cirkus i Stockholm var galet bra! De lyckades verkligen få till hela känslan av den Indiska kulturen blandat med dess business. Det första vi möttes av när vi äntrade dörrarna var Indier slåendes på trummor och fantastiskt vackra indiska kvinnor som förstärkte tredje ögat på oss med röd färg och vi fick dess typiska halsband på oss. Snacka om att skapa rapport med alla. Det blir en ödmjukare inställning till varandra eftersom vi var där av samma syfte och alla såg plötsligt likadana ut. Häftig känsla när man känner att man liksom är likadana. Vi är ju trots allt ett!

Maten igår var Great och det serverades typisk indisk gryta och raw spagetti med yoghurtsås, bovetebullar, rawfood kex med dip och färsk frukt. Det var supergott – verkligen och jag måste säga att jag även tog lite dessert även om det inte ingick i mitt detox-upplägg Å andra sidan var desserten, som var en smulpaj, gjord på bovete, nötter, havregryn och färska bär med cashewgrädde. Det var bara sååå gott. Kan ni förstå, ingen alkohol alls!!!! Det är grymt!

Idag har jag bara druckit en smoothie och är nu vrålhungrig. Ska köra en detox-drink nu och sedan fixa en härlig sallad att äta.

Ha en härlig eftermiddag!
Aloha!

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 comments

 • Hej! Läser här att du just nu genomgår en detox och att du har överväxt av Candida. Jag har också fått veta att jag har Candida och har gjort samma detox som du från Holistic och har nu varit utan socker, jäst, vetemjöl, frukt m.m. i sju veckor. Undrar lite över det här med socker då jag läser att du äter frukt, gojibär m.m. Jag har fått stränga direktiv att undvika all färsk och torkad frukt, ananas och papaya är dock ok. Hur ser din näringsterapeut på det? Har du några tips att ge vad man kan äta både som middag och mellanmål?Superfoods, snacks…? Är så less på min mat just nu och känner mig helt asocial då jag är så begränsad av vad jag kan äta. Problemet som Candidan tydligen ger mig är att mitt näringsupptag inte fungerar optimalt, har “hjärndimma” och är allmänt trött. Än så länge märker jag ingen större skillnad och Candidan finns kvar i min kropp. Jag har även problem med håravfall och har tidigar provat MSM men upplevde att mitt hår blev torrt av det så jag slutade. Har ätit Omega-3 lång tid och slutade med det en tid innan jag började med MSM och nu börjar jag undra om det kanske var mitt avbrott från Omega-3 som gjorde att håret blev torrt? Ser att du skriver om MSM och ville höra din åsikt om du tror jag ska börja ta det igen?
  Hoppas du har möjlighet att svara på mina frågor!
  Kram Eva-Lena

 • Hej Eva-Lena,

  Vilket härligt inlägg!
  Ja du, även om Candidan finns i kroppen så är en viktig faktor hur du ser på det hela. Jag har, precis som du, upplevt ”hjärndimma” och trötthet, inte lika mkt nu som jag gjorde för 4 år sedan men för mig finns det bara en sak som gäller – och det är att ha endless energy och mental klarhet och då gäller det att bli kvitt de små sporerna Man kan göra en sak rent kostmässigt och man kan göra ytterligare en sak, och det är att se till att pumpa in så mkt syre som möjligt (nåväl, det var att ta i, men du fattar grejen). Det finns ingen parasit, bakterie eller sjukdom som kan överleva i en frisk och syrerik cell. Pga hur vi lever våra liv som kommer cellerna att tappa den syrerika miljön och det bildas en grogrund för maskar, parasiter och andra sjukdomar.

  Det är väldigt viktigt att du får igång syresomsättningen i kroppen. Träna, jogga, promenera, andningsövningar, spikmatta – you name it, det finns massor att göra här! Go Girl! Jag ska tillägga att jag känner min kropp oerhört bra, med allt jag har gått igenom och alla experiment jag har utsatt min kropp för (och gör fortfarande) . Observera att jag INTE äter frukt. Jag äter en viss mängd bär vilket funkar jättebra för mig och vad gäller gojibär så ger de mig mer att äta de än att inte! Det är inga stora mängder alls. För mig känns det viktigt att äta mycket bittert. Det blir mkt skarp ruccola, men även Pau D’arco te. Det känna som Candidan bara spolas bort så fort jag dricker det, det är helt fantastiskt! Jag tar tinktures med just Pau D’arco, Wormwood & Echinacea, vilket är en grym mix av örter etc just mot svamp – och den är minst sagt bitter!!

  Om du har fått stränga direktiv gällande kosten Och OM det känns bra för dig så tycker jag absolut att du ska följa dem. För mig gäller en annan teori. Jag kollar upp vad de bästa har att säga, tar det till mig och applicerar vad jag känner känns rätt för min kropp. Därför äter jag bär tex och raw choklad. Bra mellanmål är Hempshaksen eftersom de innehåller mängder med fibrer och är sjukt mättande. De blandar jag med bär, nötmjölk och ev lite extra protein. Tja, mina luncher o middagar har sett ganska lika ut i flera år, haha. Men jag älskar det! En sjysst sallad (här kan man iof skilja de riktigt dåliga från the most Amazing ones – Jag är grym på sallader! Ät quinoa till, oliver, avokado, massor av färska kryddor, och i ditt fall måste ju fisk vara en utmärkt proteinkälla.

  Det är tom så att jag har exprimenterat med olika kaffesorter (jag dricker knappt kaffe och nu pratar vi minimala mängder – I’m a very sensitive being) och inser att även här är det ENORM skillnad på bönor, där vissa är söta och andra väldigt bittra och ännu fler som rymmer spektrat därimellan. Att dricka en halv kopp kaffe som är längst ut på den bittra skalan känns helt plötsligt Fantastsikt för kroppen. Det har enbart att köra med att förändra terrängen i kroppen för Candidan och ingenting annat. Med det vill jag bara säga att var lyhörd för vad din egen kropp vill ha.

  Det finns alltid generella direktiv och mer anpassade för just dig. Saknar du egen erfarenhet och kunskap är väl det ett toppenbra sätt att få hjälp på – och det behöver vi alla, eftersom vi inte kan vara experter på allt! Våga gå utanför Comfort zonen och se vad just DIN kropp talar om för dig. För varje tugga du tar, för varje drink du dricker och för varje tanke du tänker så kommer din kropp att tala om för dig om det är rätt eller inte. Ta den tiden till att lära dig förstå din egen kropp – det kommer du att ha stor nytta av!!!

  Lycka till!
  Aloha
  Kristina

 • Jag glömde tillägga att Cellfood är en fantastisk produkt eftersom de syresätter cellerna och bidrar med mineraler. Tänk även på att det funktiga och gråa väder vi har nu bidrar oxå till candida om du är känslig
  Also, ät inte för sent innan du går och lägger dig. Det är som att bädda för en rejäl morgon-”hangover”…

  Ha den bästa dagen!
  /Kristina

 • Tack för dina svar! Du låter så full av energi och positivitet vad gäller din kamp mot Candidan medan jag just nu är nere i deppläge så det känns fint att ta del av din värme! Jag har rasat i vikt av candida-dieten, ca 5 kilo, vilket inte känns sunt då jag redan innan var smal och och tunn och det blir inte bättre av att alla runt mig tjatar om att jag är benig och mager, mår väldigt dåligt av att se mig själv just nu och ger snart upp kampen mot min Candida då den inte vill släppa sitt grepp i min kropp..bah. Jag vill gå UPP i vikt! Det är svårt också nu när det är sommartid och man vill umgås med vänner, äta gott och få njuta av semestertider. Jag ska försöka kämpa en liten tid till och då är det bra med så många tips som möjligt för att stå ut! Jag har några frågor till vad gäller dina tips ovan, var man kan hitta produkterna: tinktures med Pau dárco te, Wormwood och Echinacea? Raw choklad låter ju gott om man kan äta det, var kan jag få tag i det?, Hempshakes (innehåller det inte råsocker? Är det ok?), kaffe med bittra bönor? Jag bor i Stockholm så jag hoppas att jag kan hitta produkterna här i stan. Efter min detox-kur från Holistic har jag tagit grapefruktkärneextrakt och nu har jag dessutom börjat ta kaprylsyra för att ta död på de rackarns svamparna men som sagt ännu inget resultat! Tar tacksamt emot alla tips och förslag för att bekämpa Candidan!
  Ps. Vad har du för tankar kring MSM, är även det bra för utrensningen och vet du om det kan hjälpa vid håravfall? D.s

  Kram och ha en fin dag du med!
  /Eva-Lena

 • Hej igen!

  Du är stark i din kamp mot Candidan! Det kan vara ett riktigt hel…;-) Vad gäller hempshaksen så innehåller Acain inget socker. Raw choklad finns i alla dess former i min shop, se http://rawfood.jetshop.se/ Här finsn även cellfood. Vad gäller Pau D’arco hittar du själva teet på Örtagubben och tinktursen på Herbamin hälsokost vid Gullmarsplan. RAw coconut oil innehåller mängder av kaprylsyra och det är någonting jag själv äter två msk om dan. Du borde verkligen kolla in den jag har på shoppen, den är såå grym! Det bästa med den är att du även kjan använda den på kroppen, i ansiktet – ja överallt och till allt!

  En annan sak som är viktigt att du tänker på är att stress och för lite sömn kraftigt ökar Candidan. Sov o vila och känn glädjen till livet och det du gör. Dte kan låta flummigt men det ligger SÅÅÅ mycket i det.

  Gällande MSM har jag bara bra erfarenheter. Speciellt som den mjukgörande mineral som den är. Viktigt att ta den tillsammans med c-vitamin. HAr faktiskt aldrig hört tat man kan bli torr i håret av denna, undrar om det ändå inte har med de essentiella fetterna att göra? Msm är kraftigt detoxande och jag ser bara den som ett direkt livsnödvändigt kosttillskott för mig. Du får känna efter ordentligt om den passar dig. Det är ju trots allt så att vi alla är väldigt olika med en helt egen och unik design. Detär bara vi som kan veta vad som är bäst…

  All the best to you!
  /Kristina