Sötpotatis till frukost ;-)


Nä, jag ska inte äta min frukost NU (11.39) däremot har jag druckit färstpressad juice på äpplen, celleri och gurka under morgonen och nu är det dax för LITE mer fast föda 😉 Idag är en sån där dag där jag känner för mest flytande mat för att låta kroppen få vila och detoxa lite extra. 

Jag har precis pressat sötpotatis som för övrigt är en stor favorit hos mig. Man kan äta de på alla sätt och vis och de är bara såååå goda. Till skillnad från ”vanlig” potatis innehåller den betydligt mindre socker och har ett lägre GI (om du nu äter den hel) ingen stärkelse, och är dessutom loaded med vitaminer och då främst A-vitamin och Karotin som är superbra för imunförsvaret. 
Jag blandar den med Gmo-free Soyayoghurt (som jag äter någon gång ibland) och Ledins Green-mix – sen strör jag på lite krossade Cocoa nibs – Suveränt gott!!!! Så, nu bär det av till Centralbadet för sim och skrubb – TjoHoooo!!!
Ha den bästa dagen!
Aloha
Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 comments

 • Hej Kristina,

  sötpotatis låter intressant. Du säger att du pressar den, jag antar att du kokat den då, eller?

  Har börjat mer och mer med att byta ut måltider med raw food, jag mår så mycket bättre. Det fungerar fast det är kallt ute. Trodde det skulle vara svårare då med kall mat. Din blogg och hemsida är jättebra inspiration. Tusen tack för det. M

 • Hej tillbaka,

  Vad roigt att höra att du gillar bloggen!!! Gällande sötpotatisen så juicar jag den i en råsaftcentrifug, den smakar ungefär som morotsjuice 😉 Grymt gott och all Raw 😉

  Keep up the good work!

  Aloha
  /kristina

 • Ok då förstår jag, det är klart att jag borde tänkt på råsaftpress. Ska prova, har en gammal saftpress som står och ser lite ledsen ut i ett hörn.

  Tack för inspirationen.

  M

 • Hej! Jag vet inte om du har skrivit det tidigare men det vore intressant att läsa exakt vad du äter under en dag och hur mycket ungefär. För jag är nyfiken på att testa rawfood.
  Kan man äta sushi förresten? eller man måste äta det utan riset antar jag…
  Och unnar du dig godis eller så ibland? Jag älskar naturgodis t.ex. så det skulle jag fortsätta äta nångång ibland:)

 • Hej Bette,

  Jag ska bli bättre på att skriva vad jag äter om dagarna. Jag har haft fullt upp med andra projekt på senaste och inte hunnit uppdatera bloggen lika ofta, men det blir ändring på det – I promise!

  Visst kan du äta sushi om du känner att det är bra för dig. Riset skulle jag undvika men det händer även att jag äter ris sometimes till sushi;-)
  Det viktigaste är bara att njuta!!

  Lycka till!
  Kristina