Soaked Oats med Havtornskräm

Soaked Oats med Havtornskräm

SOAKED OATS
2 dl mandel, hackad (blötlagd i 6 timmar)
6 dl vatten
2 msk chiafrön
2 tsk agavesirap eller yaconsirap
4 dl havregryn

HAVTORNSKRÄM
1/2 dl chiafrön
3 dl vatten
2 dl havtornsbär
2 dl banan, i bitar

2 dl hackad mandel (blötlagd i 6 timmar) blandas i vid servering

TOPPNING
jordgubbar

SÅ HÄR GÖR DU

SOAKED OATS
Blötlägg hackad mandel i 6 timmar, häll av vattnet. Mixa samman mandel och vatten i en blender till mandelmjölk. Sila av i finmaskig sil eller genom en silduk. Häll mandelmjölk, chiafrön, agave och havregryn i glasburkar eller skålar och rör om ordentligt. Ställ in i kylen i 4 timmar eller över natten.

HAVTORNSKRÄM
Mixa chiafrön, vatten, havtorn och banan tills du får en slät, gul kräm. Ställ åt sidan.

SERVERING
Ta fram skålarna med ”soaked oats” ur kylen. Rör ner den blötlagda mandeln med havtornskrämen. Fördela den över gröten. Strö över skurna jordgubbar och gärna några hela mandlar.

Enjoy!

Receptet är hämtat ur En grön kärleksaffär av Viktor Ingemarsson.
bok

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *