SEX, nyckeln till hälsa? You Bet it is…

Hejsan!

Och vilken otroligt underbar dag! Visst, regnet öser ner över The Mansion och jag kan inte vara ute fastän jag vill, MEN, båda barnen sover och jag skriver så fingrarna glöder och hinner få undan en massa spännande saker. Kommer ni ihåg mitt tidigare inlägg ”Grön Juice e Fan alltid Rätt”…Det botar det mesta och efter föreläsningen med Brian och Anna-Maria Clement (grundarna av Hippocrates Institute i Florida) kan jag inte bli än mer övertygad!


Shit, vilken intressant föreläsning!! Jag har varit på MÅNGA inspirations- och Hälsoföreläsningar genom åren och blivit inspirerad i olika grad. Det är tyvärr många som pysslar med Rawfood, living food, life food etc men som jag tycker saknar den där ofantliga energin, gnistan och karisman som man gärna vill efterlikna. Men den kan jag säga, den hade Brian med råge!!! Wow, vilken karesmatisk man. Att han sedan har läkareutbildning i rockärmen och ett snart 50-års forskningsarbete bakom sig som stödjer dagens teorier kring hur skadligt det FAKTISKT är för hälsan att äta mejeriprodukter, mjölprodukter (gluten) to much of cooked food etc, gör ju inte saken sämre.

Kvällens samtalsämnen berörde såklart vikten av en bra kost för hälsan men även dess effekter på SEX, hormonerna och åldrande – Brian är en skön underhållare. Ni som var där igår kväll eller har lyssnat till honom tidigare vet vad jag pratar om  😉 Att äldre kvinnor dras till yngre män är inget bullshit utan snarare en evolutionär faktor eftersom män peakar runt 20-års åldern och kvinnor runt 40. Inte konstigt att det går trend i detta nu. Studier visar på att 52,3% av kvinnor i sverige använder dildos. Brians sköna kommentar till detta var; Isn’t your man better than a dildo, get rid of him!!! Hahaha…

Tänk på det män, efter 40 så klingar testosteronet av och ”intresset” för sex kan minska. Mångfaldet studier visar att ett aktivt sexliv är en förutsättning för en bra hälsa och även det pratade Brian mycket om. Liksom vikten av att äta rätt för att INTE hamna i klimakteriet (vilket män också gör) och med det bibehålla inte bara sin hälsa, utan även ett aktivt sexliv. Demens och Alzheimers är tydligen två av de sjukdomar som minskar drastiskt ju mer sex man har! Här är zink en oerhört viktig mineral och bästa källan enligt Brian är groddat helt havre som man juicar!!

Lets GO – min kärlek ska få mängder av dessa shottar from now on 😉 Haha

Just det, på tal om sex så ligger ett genomsnittligt ”vuxenumgänge” på mellan 3-5 minuter – Inte illa, inte illa alls! Och i Hong Kong så snittar man sex 56 gånger per år – NOT BAD, not bad at all 😉 Jag gissar att de inte har tid att ha sex i Hong Kong eftersom de jobbar så mycket, eller kanske för att de inte vill ha några barn. Det visade sig också att de flesta, efter att man fått barn, drastiskt slutar ha sex – Varför vet jag inte men det finns säkert orsaker även till det!

Kosten för en optimal hälsa enligt Brian och Anna-Maria är en raw living diet! Några nyckelpunkter att ta med sig skulle i så fall vara följande:

* Börja drick färskpressad juice. De föreslår vetegräs, men för många skulle inte det funka i vardagen så gör istället juicer på selleri, gurka, äpple eller morötter, citron, äpple och blanda ner vetegräs pulver eller annat pulver som är basiskt och rikt på klorofyll.

* Få i dig (och barnen) mer gröna bladgrönsaker genom smoothies.

* Ät mer ekologiskt, och ännu bättre biodynamiskt odlade råvaror.

* Börja grodda skott och frön, de är sjukt protein- och näringstäta.

* Lägg till sjögräs i kosten (dulse, kelp, wakame, etc). Dessa skyddar även mot strålning.

* Chiafrön och Hampa ytterligare två näringstäta frön.

Sist men inte minst…

* Vanilj- och pumpa aromaolja för ett aktivt sexliv 😉

MEN kvällen slutade inte där. Med oss hem fick vi en välfylld Goodiebag med massor av coola saker 😉

Önskar er en strålande dag!

 

 

 

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *