rawfood.se | Power Sweets
2466
page,page-id-2466,page-child,parent-pageid-2462,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Power Sweets

Ingredienser:

10 torkade fikon

½ dl riven kokosnöt

10 tsk mandelsmör

10 pekannötter.

Tillagning: Dela fikonen och fyll med nötsmör. Rulla de i kokosflingor och stoppa in en pekannöt. Detta gör 10 riktigt söta och nyttiga tilltugg.

Ingredienser:

1/2 dl svart sesampasta

1/2 dl rå honung (alt. agave för dig med sockerkänslighet)

1 nypa Himalaya kristallsalt

1 tsk chokladpulver

Tillagning: Mixa tahinin med honungen. Forma små bollar som du sedan rullar i chokladpulvret. Förvara de i frysen. Dessa små bollar är helt oemotståndliga och så nyttiga.

Ingredienser:

1 bit Durian, gärna fryst (finns att köpa fryst i de flesta asiatiska butiker)

1banan, fryst

1 msk maca

1 tsk chokladpulver

1 tsk carobpulver

Honung el stevia för en sötare smak (frivilligt)

Tillagning: Kör alltsammans i en mixer/matberedare. Häll upp i serveringsskålar och avnjut en total njutnings- och endorfinkick. Mixen av durian och choklad avger ett lätt euforiskt tillstånd. Perfekt som frukost för att vara totalt skärpt med hög energi resten av dagen!

Ingredienser:

2 avocado

1/2 dl honung eller agavenektar

1/2 dl färskpressad cironjuice

Färska bär till garnering

Tillagning: Placera samtliga ingredienser i en mixer eller matberedare och mixa till slät konsistens. Garnera med färska bär. Servera.

Ingredienser:

2 dl groddade jordnötter

1 dl groddade solroskärnor

2 dl blötlagda fikon

1 dl blötlagda dadlar (eventuellt)

2 bananer

2 dl riven kokos

Tillagning: Kör jordnötterna, solrosfrön och de blötlagda torkade frukterna i matberedare till en jämn massa. Skär bananerna till kuber (ca 8 kuber på en banan). Forma massan till bollar fyllda med banankuberna. Rulla i kokos. Stora som små älskar dessa, perfekt till barnkalas.

Ingredienser:

6 bananer

10 paranötter

1 äpple

Honung

Kardemumma/kanel

Tillagning: Bearbeta paranötterna i en matberedare med S-bladet till strössel. Vänd med honung/stevia samt kanel och kardemumma efter smak. Frys fem bananer i 12-24 timmar och låt dem ligga i rumstemp i 15 minuter innan du stoppar dem i en matberedare. Bearbeta tills du har en krämig glass och tillsätt lite av paranöt-strösslet. Lägg upp på ett fin skål, skiva lite äppelskivor och garnera, och strö på resten av paranöt-strösslet.

Ingredienser:

2 dl cashewnötter

1,5 dl russin

1,5 dl dadlar

1 dl riven kokos

Tillagning:

1.Blötlägg cashewnötter i en skål. Russin och dadlar i en annan skål i åtta timmar.

2.Mixa hälften av cashewnötterna och dadlarna till en tjock kräm (använd blötläggningsvattnet från frukterna)

3.Hacka återstående cashewnötter och blanda i krämen tillsammans med russin.

4.Forma till bollar och rulla i kokos. Perfekt att frysa in.