Recept Lasagne

Här kommer receptet till denna supergoda, men framförallt enkla raw lasagne.

2 zuccini

Cashewost:
2 dl cashewnötter (blötlagda 15 min)
1.5 msk citronjuice
1.5 dl vatten
1 nypa salt

Tomatsås:
12 soltorkade tomater i olja
3 tomater
1/2 rödlök
2 msk olivolja
Några stänk tabasko
3/4 dl färsk basilika (funkar även med torkad ca 1,5 tsk)
1-2 tsk torkad oregano
1/2 tsk svartpeppar
2 vitlöksklyftor
2 msk citronjuice

Spenat-Persiljefyllning
1 dl färsk persilja
200 g färsk spenat (ca 7-8 dl)
1 msk olivolja
1 nypa salt

Så här gör du:

Cashewosten:
Mixa alla ingredienser i en matberedare, häll upp i skål och ställ åt sidan eller i kyl.

Tomatsås:
Dela de färska tomaterna och lägg i matberedare. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en härlig tomatsås. Ställ åt sidan.

Spenat-Persiljefyllning:
Finhacka spenat och färsk persilja i en matberedare, tillsätt olivolja och salt.

Hyvla zuccinin med osthyvel och lägg ett lager i en form. Bred på cashewosten och sedan tomatsåsen och sist spenatfyllningen. Upprepa sedan med att lägga zucciniremsorna på tvären och varva enligt ovan tills allting är slut. Sätt med fördel in i torkugn eller vanlig ugn på 40 grader 20-30 min innan servering!

20130107-142903.jpg

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 comments