Vad är rawfood?

Vad är rawfood?

Vegetarianism har funnits under en lång tid. Rawfoodvågen med sitt fäste i Kalifornien, har nu utvecklats snabbt och nått till de flesta delar av världen. Även i Sverige börjar denna sunda livsstil få ett ordentligt fäste. Den breder snabbt ut sig och har nu, med dess fokusering på ekologisk och oupphettad mat av högsta kvalité, samt superfoods, även hittat till Sverige.

I universum jobbar allting i balans

Varmt/kallt, högkonjunktur/lågkonjunktur, ljus/mörker, Yin/Yang. Rawfoodvågen representerar steget mot ren och kontrollerad mat. Den balanserar ”allting går”-filosofin av den industriella generationen med dess snabbmat, tillsatser och kemikalier. Den representerar en fantastisk möjlighet att kliva in i den framtida datagenerationen som ger oss tillgång till de bästa möjliga valen.

Varför rawfood?

Vad är det som utgör grunden för människans föda? Är det rafinierat socker som idag är en stående ingrediens i de flesta livsmedel vi äter? Är det det urkarvade köttet från djuren som blivit uppfödda och i många fall torterade i slakthus? Är det mjölken från industriellt uppfödda kor som var avsedd för dess kalvar? Är det kokt och behandlad mat innehållandes syntetiska färger, smaker och konserveringsmedel? Grunden för människans föda tordes vara självklar, naturliga frukter och grönsaker i sitt vilda tillstånd. Dessa innehåller precis den mängd av vitaminer, mineraler, spårämnen, antioxidanter och andra livsnödvändiga ämnen våra mänskliga kroppar behöver för maximala prestationer.

Rawfood dieten inkluderar frukt, grönsaker, färska frukt- och grönsaksjoser, groddar, örter, nötter & frön, fermenterade grönsaker, sjögräs, alger samt olika former av superfoods, svampar och örter, och då i ett så miljövänligt och naturligt tillstånd som möjligt. Allt för att bevara maximal näring och energifrekvens.

Att äta en diet bestående av mestadels, minst 80%, Rawfood är ett bra riktmärke, och kommer att förändra din kropp på en molekylär nivå, bygga starka celler, radikalt neutralisera de skadliga syranivåerna i kroppen, höja syrenivån och ge dig en enorm energi i kroppen och en mental klarhet utöver det vanliga. Sakta och säkert kommer den nya supermaten att penetrera cellerna och ersätta de gamla och vissna byggstenarna med nya högenergi frekventa sådana.

Vi bestämmer själva vad vi lägger på tallriken. Vad vi äter bidrar till den nivå av hälsa vi vill att våra kroppar skall ha. Varje tugga av den mat vi äter borde bidra till högre nivåer i vår styrka, ambition, spiritualitet och skönhet. Varje måltid borde istället bidra med maximal energi, naturlig vätska, syre samt en hög vibrationsfrekvens som påverkar oss på den djupaste nivå och får oss att hålla en högre energi än vi tidigare gjort.

Rawfood borde vara en självklarhet

Rawfood är en självklarhet. Alla djur och varelser, förutom människan, lever på en 100% oupphettad föda. Och vilka är det som drabbas av sjukdomar och mental ohälsa relaterad till mat? Vad som händer när vi kokar maten är att, förutom att mer eller mindre samtliga vitaminer och mineraler förstörs, går även samtliga enzymer och allt naturligt vatten förlorat. Detta leder till vätskebrist hos oss människor, och det finns inget vatten i världen som kan kompensera för den naturliga vätskan i oupphettad mat. Det andra problemet med bristen på enzymer (som sköter varenda process i våra kroppar) förr eller senare leder till total utarmning av våra kroppar med lägre energi och sjukdomar som följd.

Ett stort problem i vårt samhälle idag är att vi äter för mycket. Det mest optimala är att äta en diet bestående av 80-90% Rawfood. På så vis får vi i oss de mineraler vi behöver och kroppen kommer automatiskt och på ett naturligt sätt minska aptiten. Med detta är det ingen risk att du går upp i vikt eller drar på dig sjukdomar relaterade till osund kost.

Kokning och tillagning av mat har idag blivit så vanligt att ingen längre ifrågasätter det. Liksom socker och alkohol, som förmodligen skulle bli förbjudna om de lanserades på marknaden idag, pga dess skaderisker, så skulle säkerligen kunskapen om fördelarna med en övervägande råkostdiet få allt större betydelse och uppmärksamhet. Antagandet att kokt och processerad mat skulle vara ”naturligt” och likvärdig Rawfood är verkligen bara ett antagande. De flesta människor vet inte eftersom man inte haft möjlighet att prova en balanserad Rawfood diet. En vecka är egentligen det enda som behövs för att du ska känna en avgörande skillnad.

Vad skulle hända om man istället matade en stam gorillor en diet bestående av kaffe, cigaretter, pizza, pasta och annan typisk snabbmat vi människor äter, under ett antal år och se vad som händer. Eller ta en hjord av rådjur, och istället för att ge de färskt livsgivande gräs, samla ihop det, koka det intensivt och länge i ett stort kärl och mata de sedan med det. Det är en intressant tanke att ställa sig.

Kändisarna har redan förstått innebörden av rawfood

Den största orsaken till att Rawfood har blivit en riktig hit bland Hollywoodkändisar är mycket beroende på dess detoxande effekt på kroppen. En ren insida bidrar automatiskt till en renare utsida, men även till renare tankar och uttryck. Huden strålar, du mår bra, har mer energi, känner dig lätt och harmonisk i kroppen, samtidigt som de flesta mag-tarmproblem brukar försvinna ganska snabbt. De främsta fördelarna med Rawfood-dieten är snabb viktnedgång och en lätthet i kropp och huvud. Matsmältningen är den mest energikrävande process av alla, och ju mindre börda på matsmältningssystemet, desto mer energi kommer du att få.