Acidic Addiction

 

Att äta en diet besående av övervägande syrabildande mat, försurar blodet och vävnader och skapar en grogrund för virus, bakterier, jäst och svamp – de stora förgörarna av celler i kroppen.

 

Vilken är då lösningen?

För att reducera syra bör din kost vara övervägande bestående av levande alkaliska grönsaker: mörkgröna och gula grönsaker, sojabönor, sjögräs, groddade nötter, frön och gryn samt omega3 fetter. Denna diet sänker och balanserar upp det försurade blodet med de alkaliska salterna. En daglig grönsaksjos bestående av selleri, gurka och äpple är den idealiska drycken för att enkelt och snabbt maximera din hälsa.
Enklaste sättet att eliminera syraöverskottet är att minimera eller helst utesluta intaget av kaffe, socker, nikotin, alkohol, mjölprodukter, vinäger och droger, som är starkt syrabildande.

 

Koffein

Kaffe tillhör världens näst mest värdefulla handelsvara efter petroleum, om vi pratar ur en ekonomisk synvinkel. Koffein stimulerar binjurarna att producera mer adrenalin och kortison vilket kan bidra till utmattning och med förhöjt blodtryck och hjärtslag. Det kan även påverka det kardiovaskulära systemet i form av ökade kolesterol nivåer, matsmältningsproblem samt dränering av energinivåerna. Studier har även visat på kopplingen mellan högt koffeinintag och olika former av cancer samt defekter hos nyfödda (hos gravida kvinnor). Andra negativa effekter av koffein är: rastlöshet, oro, irritation, sömnsvårigheter, kronisk trötthet och huvudvärk.

 

Socker

Socker är en beroendeframkallande drog och är den största bakomliggande faktorn hos diabetes, övervikt, karies- och tandköttproblem, matsmältningsproblem och indirekt mentala obalanser, vid överdriven konsumtion. Den vanligaste och största sockerboven är läskedrycker. En flaska läsk kan lätt innehålla tolv teskedar socker. Den mängden socker har visat sig försvaga immunförsvaret med upp till 33%.
Refinnerat socker borde vara olagligt att inta, eftersom det är en drog som vilken som helst med kraftiga biverkningar. Glukos är det första som tas omhand och bryts ner av svamp, bakterier och mögel, vilket ökar tillväxten av dessa. Ju mer socker och processerad mat desto mer mögel, bakterier och svamp i kroppen. Socker är alltså som ett rent klister. Detta skapar en sur miljö, en mycket trivsam plats för svamp, bakterier och parasiter som bryter ner immunförsvaret och försvagar kroppens funktioner.

 

Nikotin

Att det skulle ha undgått någon de kraftiga biverkningar som Nikotin orsakar är knappast troligt. Biverkningarna står tydligt listade på baksidan av varje cigarettpaket eller snusburk. Riskerna gäller ökad risk för hjärtsjukdomar, lungcancer, stroke, försvårad andning samt högt blodtryck. Rökning bidrar inte bara till en försämrad hälsa hos personen i fråga utan även för alla i dess närhet.Nikotinet försämrar blodcirkulationen och med detta försämras näringsflödet ut till cellerna. Detta försämrar kraftigt syrenivån i cellerna och de gör ut en efter en.

 

Alkohol

Alkohol är en riktig bov vad gäller berövning av vitalitet, skönhet och hälsa. Enligt Dr. Melvin H. Knisely på Medical College of South Carolina i Charleston; ”Varje gång en person intar en drink med alkohol – även om det är socialt – så försämras hjärnan permanent, genom att döda tusentals hjärnceller.
Alkoholen är kraftigt uttorkande då den späder ut vattnet i blodet. Eftersom detta är av fara för kroppen gör den allt för att balansera upp detta och tar därmed vatten från omkringliggande celler som i sin tur blir kraftigt uttorkade. När detta inträffar förlorar kroppen mängder av vätska vilket främst syns i huden som lättare blir grå och rynkig. Alkoholen tömmer kroppen på dess förråd av vitamin B och C, vilka är nödvändiga för uppbyggnaden av en vacker och lystrande hud. Alkohol innehåller även en mängd kalorier och socker som bedövar hjärnans funktion.

 

Vita snabba kolhydrater

Det är en bra idé att försöka undvika så mycket ”vit mat” som möjligt. Här pratar jag om snabba kolhydrater som inte ger någon näring; vitt mjöl, vitt ris, socker och potatis. Dessa livsmedel innehåller alldeles för snabba kolhydrater vilket gör att blodsockret skjuter i höjden. Jag ska även lägga till att gryn av olika slag (vete, ris, barley) börjar under de flesta omständigheter att fermentera efter omkring 90 dagar och brukar därpå vara fulla med toxiner. Gryn och Jordnötter är väldigt känsliga och blir lätt nedsmittade med svampbildning.

 

Vinäger

Vinäger kommer av en förmultningsprocess och innehåller ättiksyra vilket påverkar levern på samma sätt som alkohol gör; dvs belastning på artärer och hjärta, men även påverkar nedbrytningen av stärkelse.

 

Läkemedel

Skadeverkan av illegala droger är uppenbara, men den potentiella risken med receptbelagda läkemedel är inte lika offentliga. I USA spenderas biljoner efter biljoner för att marknadsföra de positiva effekterna av dessa ”kanon” –läkemedel. Människor börjar dock bli alltmer medvetna även över de risker och negativa bieffekter som kommer med dessa läkemedel. Inte alltför länge sedan blev det stora rubriker kring läkemedlet Aleve ( även känd som Naproxen) då den visat sig ge en 50% ökning att drabbas av hjärtattack. Många smärtdämpande läkemedel kan orsaka magproblem och blödningar, detta i många fall medvetet för att smärtan från det aktuella området skall avta. Detta ger en tillfällig lösning men absolut inte långsiktigt. Läkemedel kan fylla sin funktion vid tillfälle, men det är viktigt att vara uppmärksam på biverkningar och ev missbruk.