Rawfood a lá Midsommar

Shit, vilken regnig dag det har varit idag! Men jag har haft en grym dag! Jag har bla besökt ett medium som har utstakat min framtid ;_)  OJ, vad bra den kommer att bli, haha. Skämtåsidor, spännande är det!

Det har varit en del kommentarer gällande midsommarmat a lá Rawfood, samt Rawfood a la Carté. Rawfood a lá carte är en sak och helt klart fantastiskt!! Mmmm, nu kom jag att tänka på alla underbara rawfood restauranger i CA och NY. I NY kan jag rekommendera Pure Food and Wine som är en sann gourmet restaurang. Den är någonting utöver det mesta! Dessutom skulle jag rekommendera Dr. Jubbs Longevity. Det är nog det enda stället av alla som serverar ”elektriskt laddad” mat. De serverar inte Rawfood – de serverar Life food vilket är en skillnad!!

I LA rekommenderar jag Marys Secret Garden (som iof ligger i Ventura) och såklart Planet Raw med Julianos som mästerkock. Restaurangen ligger i Santa Monica och tillhör en av de främsta i världen! Check it out and get inspired!!  http://www.planetraw.com/

Jo, så det jag ville komma med gällande Rawfood a l´s midsommar är att kanske inte försöka sig på att göra rawfood varianter på vissa typiska maträtter utan istället komplettera med någonting grönt och skönt som skulle kunna passa in på ett midsommarbord, alt äta lite midsommar mat när det ändå bara är midsommar en gång om året! Förutsatt att man gillar sill och nypotatis 😉

Jag kan bara konstatera för egen del, att min stora önskan är att kunna bo periodvis i CA, just för att JAG kan leva 100% raw utan uppoffring eftersom det är en del av energin där och att det finns 30-40 restauranger close by liksom. I sverige är det svårare. Grönsakerna här smakar många gånger pest och pina och det är inte att undra på eftersom de måste plockas omogna så att de inte ruttnar längs vägen till fruktdisken. Min kropp säger bestämt ifrån så den bästa tiden är såklart sommar/höst när vi kan ta del av nyskördat och närproducerat! Det är grejer…

Varför inte komplettera med en härlig sallad på midsommarbordet. Färsk spenat, rädisor, grön sparris, tunt skivat rödlök, små fina färskpotatisar. Toppa med god olivolja och lite salt – Voalá!!

 

 

 

 

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 comment

  • Hej, visst är dom råoliga dom gamla tanterna som tror dom kan spå väder..något vi kanske kan till mans om vi iddes lita o lyssna.
    (Har sett en tid att du har en blå ruta i den högra komumnen som inte ska vara där, eller?)
    Jag har själv en midsommarblandning som är lite ”halvrå” som jag återkommer till i vekan.
    Tack för din roliga text. Den fångar ögat.
    //AB