Raw Gazpacho med gräslökskompott

Raw Gazpacho med gräslökskompott

Viktor Ingemarsson har kommit ut med en härlig Raw bok – en grön kärleksaffär! En härlig bok fylld med råa recept! Följande soppa är supergod och enkel att göra.

bok

Ingredienser:

GRÄSLÖKSKOMPOTT

1⁄4 dl avokado, i tärningar 1⁄2 sharonfrukt
1⁄2 msk kallpressad rapsolja 1 tsk äppelcidervinäger

1 1⁄2 dl gräslök
1 1⁄2 dl rött äpple, i små

tärningar
1 tsk flingsalt
1 tsk grovmalen svart-

peppar

GAZPACHO

400 g vattenmelon
150 g körsbärstomater
1 dm gurka
1⁄2 schalottenlök, finhackad 1 tsk röd chili, urkärnad

och finhackad
1 msk kallpressad rapsolja

GARNERING

gräslöksstrån rapsolja
peppar från kvarn

Så här gör du:

GRÄSLÖKSKOMPOTT

• Skär avokadon och sharonfrukten i små kuber. Lägg detta i en liten bunke. Tillsätt rapsoljan och vinägern. Mosa lite lätt med en sked och rör runt så det blir en röra. Tillsätt sedan den hackade gräslöken och äpplet samt salt och peppar. Rör runt ordentligt så det blir en ganska homogen röra som går att skeda eller forma.

GAZPACHO

• Skär vattenmelon, körsbärstomater och gurka i mindre bitar. Mixa allt i en blender/kannmixer med schalottenlök, chili och olja till en jämn röd färg.

SERVERING

• Häll upp gazpachon i djupa tallrikar och lägg på en rejäl klick av kompotten. Garnera med gräslöksstrån och ringla över lite rapsolja. Vrid över några varv med pepparkvarnen och servera.

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *