Raw Choklad- och Mintglass

Raw Choklad- och Mintglass

Receptet till den här härliga raw glassen kommer från Josefine äger och boken Flora.

Choklad- och mintglass

1 omgång fryst cashewnötsbas (se recept nedan)
1 dl vatten eller mandelmjölk
4 msk kakopulver
1 msk lönnsirap
1 kruka färsk mynta
Topping: kakaonibs

Lägg cashewnötbasen i mixerkannan. Låt tina i 8-10 min. Mixa cashewnötbas, vatten eller mandelmjölk, kakao och lönnsirap slätt och krämigt. Fördela glassen i skålar, klart att servera.

Cashewnötbas

2,5 dl cashewnötter, blötlagda i minst 6 timmar
5 medjool-dadlar
1 vaniljstång
1/2 citron
3,5 dl vatten
0,5 tsk havssalt

Cashewnötens milda och neutrala smak samt lena konsistens passar bra som bas i glass. 

Skölj cashewnötterna väl i kallt vatten. Kärna ur dadlarna. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Pressa citronen i en citruspress till 2 msk citronsaft. Mixa alla ingredienser i en kraftfull mixer – det ska bli helt slätt. Häll upp i iskubsbehållare och frys in.

 

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *