Quinoasallad

Gokväll,

Yep, hektisk dag minsann, men ack så grym! Jag lovade att återkomma med denna grymma Quinoasallad som kan ätas ljummen som kall och står några dagar i kylen. Perfekt att ta med sig på picknick! Den är alldeles ljuvlig och så enkel att göra!

Quinoasallad

2 dl okokt quinoa
2 stjälkar celleri
1/2 kruka färsk koriander
1/2 kruka färsk persilja
2 dl soyabönor
10 cm hackad purjolök
hackad röd chili (frivilligt)
salt

Gör så här:

koka quinoan i lätt saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna. Koka soyabönorna (15-20 min) i lätt saltat vatten och låt svalna. Hacka de övriga ingredienserna och blanda allt i en skål. Smaka av och tillsätt eventuellt lite olivolja och örtsalt för mer smak. Enjoy!!

 

 

 

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 comments

  • Ah, den inspirerar i sommarvärmen som är antågande.
    informera gärna mera om kall rawfood i varmt vädur.Kanske mextex a la
    raw? äälskar mexican
    sofi

  • Älskar Mexican också – hur göra Raw Mexican food 🙂
    / Andreas

  • Hej Sofi & Andreas,
    Jag har inte gjort så mycket Rawfood a la mexiacano style! Mera summerfood kan jag nog inspirera till – kalla soppor etc…Det kommer…
    //Kristina

    • Hej,
      Sitter just och bläddrar i recepten,söker kalla soppor inför stundande bjudning, ska bli hett på freda ju,har du nått så lyssnar jag.
      Tjingeling/Sofi

      • Hej Sofi,
        En kall soppa som alltid funkar är färskpressad morotsjuice (alternativt brämhultsjuice) som du sedan kör i mixern tillsammans med avocado, kryddor och ev lite soyajoghurt.
        MVH
        Kristina