Paranötsmjölk

20120808-093207.jpg

Jag varierar att göra mjölk på sesamfrön, paranötter och mandel. Den renaste och lenaste smaken har mandelmjölken enligt mig men nyttigheterna i sesamfrönen och paranötterna gör att de måste varieras.

Sesammjölken innehåller otroligt höga halter av kalcium vilket är toppen för barn som växer. Sebastian älskar Sesammjölken!!!

Jag tar ca 1 del nötter/frön och mixar med två delar vatten samt ett stänk Himalayan salt för att skapa en krämig smet. Därefter har du i ytterligare 4 delar vatten för att mixa i ytterligare någon minut. Sila i ostduk eller om du kan få tag i en finmaskig sil av stål som jag har – det är 100 gånger enklare än att hålla på med en sliskig duk som man aldrig får ren och där mjölken rinner ner längs armarna…;-)

Du sparar sedan fiberinnehållet som du kan använda i bollar med frukt och nötter – den som spar han har liksom…;-)

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *