Paranötsmjölk med kanel och kardemumma

Hoppas ni alla haft en skön midsommar! Vilken tur att det kalla vädret byttes ut mot en solig och strålande varm dag just på midsommar! Vi hade det verkligen härligt på Dalarö – ett traditionellt midsommarfirande! Värdparet fick färskpressad grön juice och blev nog både förvånade men glada över det, haha.

Jag har precis gjort en härlig paranötsmjölk. Den är så fyllig och god och tillsätter man sedan kardemumma och kanel och värmer den lite lätt för att sedan klicka i en tsk raw kokosnötsmör så har du en riktig dunderdryck. Så jäkla gott!! Perfekt att ha som grund i smoothisar eller på gröten om man vill.

Paranöten är rik på Selen som är ett grundämne som kroppen använder för att producera antioxidanter vilket skyddar oss mot för tidigt åldrande, cancer och hjärt-/kärlsjukdomar. Pga den selenfattiga jorden vi har så får vi oftast i oss för lite selen och därför är paranötter en perfekt och framförallt god källa till det. Den Brasilianska paranöten är naturligt rik på selen och en handfull av dessa varje dag är lika effektivt som ett tillskott, men mycket godare.

 

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *