På Språng! Nötiga kikärtsbiffar från RISENTA

På Språng! Nötiga kikärtsbiffar från RISENTA

I princip jämt lagar jag mat från grunden, och då gärna utan socker, mjöl, gluten – EKOLOGISKT såklart!

Men även jag har många bollar i luften, saker som ska fixas, tider att passa och barn att utrusta. Av den anledningen blir jag extra glad när bra ekologiska och näringsrika ”färdigprodukter” kommer ut på marknaden, är lätta att använda och ger grymma resultat!

risenta

Risenta känner vi ju alla till, och nu har de kommit med några nyheter som jag gärna lägger in ett varmt ord för. Vegetariska, ekologiska och glutenfria kikärtsbiffar, quinoahamburgare, kikärtsbullar samt sjögräs- och kikärtsbiffar – FANTASTISKT goda! Testa själv. Delar ett recept här som är grymt gott och tilltalar alla i familjen 😉

risenta_kikartsbiffar

NÖTIGA BIFFAR MED GRÖNKÅLSSALLAD
Små kikärtsbiffar serverade med grönkål, rå blomkålssallad, avokado och svarvad polkabeta med krämig mandeldip.

Ingredienser

  • 1 pkt Risenta kikärtsbiffar
  • Hasselnöt&mandel
  • 150 g grönkål
  • 1 citron, juice och
  • rivet citronskal
  • ½ msk tamari soja
  • 1 ½ msk olivolja
  • 200 g blomkål
  • 1 röd knipplök
  • 1 knippe dill, ca 15 g
  • 1 stjälk blekselleri
  • ½ tsk örtsalt
  • ½ krm cayenne
  • ½ dl kapris
  • 1 avokado
  • 1-2 polkabetor
  • DRESSING:
  • 3 msk mandelsmör
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • ¼ dl vatten
  • 1 tsk tamarisoja eller
  • annan japansk soja
  • ¼ tsk tabasco
  • 1 msk olivolja
  • TILL SERVERING:
  • Fröströssel
  • Groddar

Gör så här:

Tillaga biffarna enligt anvisningarna på paketet, gör dem små så att en portion blir 3 st. Repa grönkålen, dra av från stjälken, ner i en bunke. Riv ner den i mindre bitar. Tillsätt juice och rivet citronskal från ½ citron, ½ msk tamari och 1 msk olivolja. Använd rena torra händer och blanda med grönkålen så att dressingen kommer på hela bladen. Ställ åt sidan. Avlägsna de yttersta bladen från blomkålen och den tjockaste nedersta delen. Riv blomkålen på den grova sidan av rivjärnet ner i en bunke. Hacka ner det gröna på knopplöken, hacka dill och finhacka selleri, tillsätt dem samt juice och zest från ¼ citron, örtsalt, ½ msk olivolja, cayenne och kapris. Blanda runt så att alla smaker möts. Ställ åt sidan. Skär avokadon i 4 delar, skala den och vänd den i citronjuice, så att den inte blir brun. Skala polkabetan och skär i tunna skivor. Lägg polkabeta i kallt vatten med några droppar citronjuice i 5 minuter. Sila av den ordentligt före servering. Ställ åt sidan. I en skål, vispa ihop dressingen med mandelsmör, äppelcidervinäger, vatten, tamari, tabasco och olivolja. Vispa tills den gått ihop och blivit krämig. Spä eventuellt med lite mer vatten. Ta 4 fat och fördela grönkål, polkabetor, avokado, och biffar. Ringla över mandeldressing, fröströssel och toppa med groddar.

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *