Närande drycker från växtriket

Närande drycker från växtriket

Äntligen finns Josefin Jägers nya bok ute i butik!
Flora_juice

Flora – närande drycker från växtriket är en vacker och naturnära bok om växtbaserade drycker och dess inverkan på kroppen och sinnet. Här finns oemotståndliga recept på nötmjölk, smoothies, lassidrinkar och shakes, flertalet juicer, renande drycker och ört- och blomstervatten, samt matiga inslag som crackers, granola, chiapudding, krämig cashewnötsglass och snacks. Boken innehåller även kraftfulla kurer, vägledning och inspiration för dig som vill starta om naturligt. De fantastiska bilderna i Flora – närande drycker från växtriket är tagna av Katarina Di Leva.

FLORA_omslagsbild

Växternas inverkan på kroppen har alltid fascinerat mig. De har en kraft som vi påverkas av, och den kraften är naturlig och välgörande för oss. – Josefin Jäger

 

Recept från Boken
Flora_juice

Kryddig Spenatjuice
1 gurka 4 selleristjälkar 70 g babyspenat 1 kruka färsk mynta 30 g ruccola 2 citroner en bit färsk ingefära, ca 4 cm en nypa cayennepeppar en nypa havssalt.

Skölj gurka, selleristjälkar, spenat, mynta och ruccola. Skala citron och ingefära. Skär gurkan, sellerin, citro- nen och ingefäran i bitar som passar din juicemaskin. Pressa alla ingredi- enser. Krydda med cayenne och salt och blanda väl. Klart att dricka.

 

Fänkåls- och Citronjuice
1 1⁄2 fänkål 1⁄2 gurka 1 äpple 70 g babyspenat 1⁄2 citron

Skölj fänkål, gurka, äpple och spenat. Skala citronen. Skär fänkålen, gurkan, äpplet och citronen i bitar som passar din juicemaskin. Pressa alla ingredi- enser. Blanda och drick.

 

Tomat- och Chilijuice
4 tomater 4 selleristjälkar 4 jordgubbar 1⁄2 liten chilifrukt 1 apelsin 1 lime 1⁄2 tsk havssalt 1⁄2 tsk svartpeppar

Skölj tomat, selleristjälkar, jordgubbar och chili och skär i bitar som passar din juicemaskin. Pressa till juice. Pressa därefter apelsin och lime i en citrus- press. Blanda allt väl och smaka av med salt och peppar. Klart att dricka.

 

Ca Pris: 179 kr

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *