Mullbär

Mullbär

Mullbär

Mullbärsträden kom ursprungligen över på Sidenvägen från Kina till Turkiet för tusentals år sedan. Som en av de dyrbara varor för handel, tjänades löven som föda för sidenmaskar, och deras läckra bär kunde avnjutas som en exotisk och gudomlig dessert. Idag är frukten fortfarande en viktig del av den turkiska kulturen och bärens unika smak åtnjuts av människor runt om i världen. Mullbären finns I en vit och blå variant. De vita turkiska mullbären har skakats från trädet och sedan soltorkats för att optimera den naturliga sötman.

Mullbär som Superfood

Förutom ett sött och gott bär är Mullbär ett sant superfood. Mullbären är en av de få frukter som anses innehålla protein,
3 gram/100gr. Bären är även en utmärkt källa till järn, kalcium, vitamin C och fiber. Mullbär innehåller också en hög koncentration av Resveratrol, en antioxidantförening som bekämpar fria radikaler. Nyligen genomförda studier har visat att regelbundet intag av denna speciella antioxidanter bidrar till att främja ett friskt hjärta och en längre livslängd.

Mullbären har en seg och mjuk konsistens med ett fikon-liknande crunch. Mullbären smakar verkligen godis och passar perfekt att äta som de är, blanda i müsli, fruktsallad eller i smoothie.

 

 

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 comments

  • Hej du!
    Jag finner bara Mullbär som tabletter-kanske inte så gott som de du beskriver-har du tips på bärställen i Stockholmstrakten,tack!
    Mvh
    EG