Mina tips för en friskare vinter

Mina tips för en friskare vinter

Några sköna och enkla tips för ett väsentligt bättre immunförsvar i vinter är följande:

 1. Börja dagen med ett glas varmt vatten med pressad citron i samt en tsk msm.
  msm är organiskt svavel som finns i nästan alla kroppens celler. Det är ett ”skönhetsmineral” och behövs för friskt hår och lyster i hyn. Svavel har en mängd fördelaktiga punkter. Det sägs neutralisera ph-värdet, fungerar som en cellmjukgörare så att cellerna bättre kan ta upp näring och syre. Cellen ges också möjlighet att rensa ut slaggprodukter lättare. Svavel verkar även antiinflammatorisk och dämpar smärta i leder. Ökar blodcirkulationen i kroppen.
  Finns att köpa på bla Bodystore.se Mer info om MSM HÄR

  img_1488

 2. ANDAS – Håll stressnivån på en nivå som är hanterbar, dvs där du fortfarande kan andas med magen och samtidigt hålla buktrycket. Ta mikropauser på en minut här och där för att grunda dig.
 3. FRISK LUFT – Försök att komma ut varje dag, åtminstone en liten stund, och rör på dig. Sol och frisk luft, helst i skogen är både läkande och stressreducerande.
 4. BRA KOST – Undvik socker och mjölprodukter i största mån eftersom de påverkar immunförsvaret kraftigt och negativt. Hit räknas givetvis även tillsatser, kemiska inslag etc…
 5. Drick uppiggande och stärkande teer med fin honung under dagen. Honung sägs vara naturens antibiotika. Manukka honung och denna honung är fina att ha hemma i skåpet.
  Finns att köpa i välsorterade hälsokostbutiker.
  img_1481
 6. GRÖN SMOOTHIE om dagen försöker jag hålla. Favoriten är kokosvatten som bas eftersom det innehåller näringsämnen och elektrolyter samt är återfuktande. Sedan en stor mängd ekologisk grön spenat eller grönkål, några frysta mangobitan samt en halv avokado. Mixa och njut!
 7. EXTRA NÄRING Se till att få i dig en bra dos av vitaminer, mineraler, omega 3, c-vit, d-vit under hela året, men extra nu under vinterhalvåret. Jag boostar med en mängd olika tillskott så här års. Humiforte Plus är en favorit och som jag gärna slår ett extra slag för just nu. Den stärker immunförsvaret med bla fulvosyra, humussyra, mineraler och c-vitamin från acerola. Framställd ur ungersk torv.
  Finns att köpa på bla Bodystore.se. Mer info HÄR
  img_1479
 8. SOV SOV SOV Kroppen behöver mycket vila och sömn för att hålla sig frisk. Fördelaktigt är att ha samma rutiner på sömn både vardag som helg. Sov gärna 8-9 timmar per natt.
 9. CHOKLAD – mörk choklad är inte bara sjukt gott. Det innehåller även stora mängder magnesium vilket är viktigt för hjärtat, musklernas och cellernas funktion.
  Finns att köpa hos välsorterade hälsokostbutiker samt Urban Deli.
  img_1483
 10. Ha ett positivt MINDSET – man kommer långt med att inte ta livet så allvarligt, att kunna skratta och vara spontan. Att inte vara så mycket i huvudet utan mer i kroppen. Helt klart lättare sagt än gjort – men ändå 😉
Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *