Maca

Maca

 

Maca-roten är en riktig superrot och har använts flitigt av Inkafolket som en källa för näring och healing under tusentals år. Roten har fortsatta att bli en av de mest uppskattade av superfoods även idag. Maca används för att öka uthålligheten och motverka trötthet. Macan påverkar även sexlusten positivt och har länge betraktats som en adaptogen, vilket gör att macan hjälper till att underhålla och stabilisera många av kroppens olika system, främst endokrina systemet, men även cirkulations- och immunsystemet.

Raw Maca Powder är den råa och naturella formen av denna speciella rot. Roten torkas och stöttas till ett pulver mycket varsamt, för att bevara vitaliteten och den närinsmässiga strukturen. Med en jordig och lite nötig smak blandar sig macan väl i smoothies, diverse mjölk, choklad, eller som mjöl i desserter.

Näringsmässigt är maca mycket rik på kalcium, magnesium, fosfor, järn, silicon (som bygger upp och påverkar huden positivt). Även b-vitaminer påverkar huden positivt.

Macan kommer främst från de Peruanska anderna. Efter att macan har skördats, torkas den långsamt för att sedan malas under mycket låga temperaturer för att bevara rotens naturliga integritet.

 


Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 comments