Lakritsrot – YES!

 

Hej igen! Eftersom det blev så många kommentarer på mitt senare inlägg om raw lakrits så kände jag att jag bara MÅSTE göra ett inlägg med mer fakta kring denna supergeniala rot. Jag kom själv i kontakt med den när jag bodde i Kalifornien och vid ett tillfälle befann mig i Mexico och blev väldigt sjuk av deras vatten. Jag fick mask, parasiter, candida you name it – typ allt på en och samma gång! Under hela behandlingen som tog flera månader drack jag konstant mina lakritsdroppar.

Förutom den goda lakritssmaken så har lakritsroten en LÅNG rad positiva effekter på hälsan och immunförsvaret! Den har länge använts inom örtmedicin och betraktas som en av de främsta i sitt slag. Några av de positiva effekter som dokumenterats är bla följande: trötthet, depression, förkylning, influensa, virusinfektioner, svampinfektioner, magsår, psoriasis, svamp.

Örten viktigaste terapeutiska förening, glycyrrhizin (vilket är 50 gånger sötare än socker) utövar många positiva effekter på kroppen, vilket gör lakrits en värdefull ört för att behandla en mängd sjukdomar.

Den har en väldokumenterad rykte för att läka sår. Det kan sänka nivåerna magsyra, halsbränna och matsmältningsbesvär och fungerar som ett milt laxerande. Den har även aspirin-liknande effekt och är till hjälp för att lindra feber och lugnande smärta som huvudvärk.

MAO ett riktigt dunderpreparat.

Ps; Lakritsdropparna ovan är av det märke som jag använde i USA. Det ska tillhöra en av de främsta men finns dessvärre inte att köpa i Sverige ännu…

 

 

 

 

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 comments

 • Oj vad mycket det var jag inte visste om lakritsroten! Själv har jag använt lakritsrotspulver (Glycyrrhiza glabra), mest till olika rawfood-bollar men nån enstaka gång blandat i smoothies för att variera smaken.

  Jag kommer att börja använda lakrits mycket oftare nu. Om och när lakritsdropparna ovanför kommer till Sverige, skriv gärna en rad om det.

  Tack för en bra och intressant blogg!

 • hej, jo för mig är lakrids godis. är det sen bra visst gärna för mig men sjukvård ska skötas av sjukvård png slut
  Jan Ljgrn

 • Jan du menar Sjuk vård (Statlig vård)

 • Hej,tack för dina fina smoothiasar på fyran idag!:) Inspirerande, ska ta så mycket superfoods? matskedar? Har nog underdimensionerat!
  Tjingeling,
  Emma,