Kroppsolja av rang…!!

Gokväll!

Hoppas ni har haft en underbar dag i vårvädret! Jag kom just att tänka på den fantastiska kokosnötoljan som är Raw och ekologisk. En bättre kroppsolja/lotion finns INTE!! Jag steg precis ut ur duschen och står här med kokosnötoljan i handen för att smörja in mig. Jag bara blev tvungen att göra ett inlägg om denna oslagbara kroppsolja!

Kokossmör, kokosolja, kokosnötolja etc – kärt barn har många namn. Extra virgin kokosnötolja kommer från självaste kärnan av kokosnöten (cocos nucifera)…tillika känd av många inhemska kulturer som ”the Tree of Life” (Livets träd). De finaste och färska kokosnötterna är de gröna som vi ser på bilden. Den bruna kokosnöten, som vi är vana att se kring jul, är den äldre varianten som har mognat på sig och blivit gammal och torr.

Från ögonblicket då kokosnötterna skördas, används ingen upphettning alls i tillverkningen av den varianten av kokosolja som är Raw. Oljan innehåller alla naturliga smaker och näringsämnen som den helt färska kokosnöten.

Kokosnötoljan är en viktig del, i en för övrigt hälsosam och balanserad kost. Även för den dagliga hudvården är den oslagbar! Den innehåller inga härdade fetter eller kolesterol. Till skillnad från den upphettade varianten av kokosolja (som säljs i butik) så innehåller den råa varianten MCT (medellånga triglycerider) MCT är nödvändig för immunsystemet, köldkörteln, nervsystemet och huden. Dess extremt rika innehåll av medellånga fettsyror bryts effektivt ner i kroppen och ger omedelbar energi. Fettsyrorna är oerhört närande för huden och om du inte redan testat denna, så gör det!! Du kommer att märka en verklig skillnad på lystern och mjukheten i din hy! Jag använder den även sparsamt i ansiktet innan jag går och lägger mig – GRYM!!

Ha en ljuvlig kväll!!

Namaste

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 comments

  • Hej Kristina, kokosnötolja – vilket märke använder du och var köper du den? My compliments till din fina hemsida/blogg!

    • Hej Ulrika,
      Tack för dina compliments 😉 Jag varierar kokosoljan och testar kontinuerligt nya sorter på marknaden. Jag väljer olja efter om den är organic, raw och att det syns kristaller i oljan. Jag har testat Garden of Life, Sunfood, Navitas Naturals, Holistics, Nutiva, Renee voltaire m fl. Alla är väl egentligen bra och jag kan rekommendera alla. Jag tror ändå den största smaksensationen kommer från Sunfood och Nutiva. Själv lär jag ska få dras med Renee Voltaires kokosnötolja ett tag eftersom de, högst troligt, hade prismärkt oljan fel i butik. Jag handlade upp de burkar som fanns kvar 😉 Lycka till!!