Kiwi Smoothie


Idag har jag sannerligen fått massor gjort! Mina två killar har varit borta på spännande uppdrag och samtidigt har jag fått en ledig stund att ta tag i saker som inte riktigt hunnits med! Bla har jag lyssnat på delar av Longevity Now Conference 2011 med bla David Wolfe som menar på att mänskligheten är addictive to pillows 😉 och att den naturliga sättet att sova skall vara UTAN kuddar – detta eftersom binjurarna (som håller oss igång om dagarna) vilar och återhämtar sig ENBART genom en position som är 100% plant, men att återhämtningen blir desto effektivare genom att vistas typ upp och ner. Detta för att vi skall kunna återhämta oss och neutralisera tyngdlagen som hela tiden komprimerar oss. Han menar på att alla ryggproblem är beroende av nackproblem och att vi alla skulle dra nytta av yogapositionerna som handstående, huvudstående eller skulderstående – och här kan jag inte annat än hålla med honom. Dessa övningar är en grym avlastning för kroppen och även om dessa övningar låter komplicerade, så är de så avslappnade att man skulle kunna somna i dem…;) Och har man problem med nacken – varför inte bara luta kroppen framåt och hänga över med överkroppen för lite avslappning!?

 

Fick lite inspiration från Helena Nybloms fantastiska bok Livskraft. Smoothien ovan kryllar av c-vitamin och med yoghurt så blir den mättande. Jag mixade frukten med lite getyoghurt denna gång. Jag äter vanligen inga mejeriprodukter men har intagit en del ost och nu getyoghurt för att se om jag kan lägga på några kilon på vågen snart, haha….

Ha en härlig dag!!!

 

 

 

 

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 comments

 • Hej igen,
  Tack för din inspiration! Blev oxå inspirerad av tv4 nyhetesmorgon igår ang diet, träning (första steget)mm i Dalarna.(Hörde inga bröllops-klockor ringa direkt…)
  Vad kan du säga om portionsstorlekar, antal måltider om man som jag vill gå upp 5 kg? Ska man väga portionerna? Vad är en idealisk middagsportionsstorelk?
  Hörs,
  AB

  • Hej 🙂
   Man kan finna inspiration på många håll. Tack K.
   Är en gammal fan av TV4s soffprogram,ärligt nu på sommartaket.
   Har samma problem med vikten, brukar äta mera sällan vilket får mig att gå upp.
   Mvh,
   Monica

  • Hej Anna,

   Jag är absolut inget fan av att väga och mäta – usch! Det säger absolut ingenting om vitamin- och mineralstatus egentligen och det är ju det man vill åt! Vad är orsaken till att du vill gå upp 5kg? Jag skulle rekommendera dig att äta oftare, och mer om du kan. Lägg till näringstäta mellanmål som nötter, torkade bär etc…Får du i dig tillräckligt med proteiner. Äter du en balanserad diet?

   För att gå in djupare på detta krävs en personlig coaching…
   Lycka till!

   MVH
   Kristina