Julbollar med smak av julens kryddor

Hejsan!

Eventet på Sporteopathy i måndags blev riktigt lyckat. Föreläsningar och goda rawfood bollar/fudge blev mycket omtyckt. Vill därför dela med mig av recepten till dessa.

Julbollar med smak av julens kryddor

 2 dl pekannötter
2 dl solrosfrön
8 färska dadlar (urkärnade)
1 msk honung
2 tsk malen kanel
1 tsk malen nejlika
1/2 tsk ingefära
1/2 tsk malen kardemumma
en gnutta salt

Mixa nötterna och solrosfröna i matberedare. Blanda sedam i övriga ingredienser till en massa som du sedan rullar bollar av.

Bollar med smak av ingefära

 12 färska dadlar
2 tsk malen ingefära (mer om önskas)
1,5 dl tigernötmjöl (så mkt att det bildas en stor degklump i matberedaren)
(1 msk maca för extra boost och tryck)

Blanda samtliga ingredienser i matberedaren och kör tills du har fått en deg. Tillsätt mer mjöl för att få en ganska tjock deg. Forma sedan små bollar och rulla i  tigernötmjöl.

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 comment

  • Ser smarrigt ut! Tack för recept. Men vad är tigernötmjöl? Försökte googla det, men det fanns inget.

    God Jul/ Carina