Jordgubbar till Midsommar – i år igen!!!

Shit, vilken underbar dag! Idag har jag mest flängt runt i en del ärenden, umgåtts med min underbare son och kört ett pass på gymet! Vi ska snart hugga in i efterrätten som är hmmm…jordgubbar! Vi börjar ju närma oss midsommar och vi har precis bestämt oss för att fira midsommar hos bekanta i skärgården. Vi har ännu inte pratat ihop oss om mat men det verkar som att de gör den typiska ”sillunchen” och att vi grillar på kvällen. Undrar just vad jag skall ta med och komplettera med??? En rawfood tårta kanske, lite grönt, någon röra – don’t know yet!!  Men jag ska fundera på det. Jordgubbar lär det ska bli i alla fall – det tror jag inte någon av oss kommer ifrån – och det vill vi väl egentligen inte heller, eftersom de alltid är lika goda – Yummie!!!

Jag har som sagt fått en hel del frågor/kommentarer kring just ”midsommarmat a la Rawfood” och jag ska fundera på vad man skulle kunna lägga till där. På återseende…

Ha den bästa kvällen!
Namaste

 

 

 

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 comments

 • Hej 🙂
  Att tänka raw-midsommar är nog en utmaning, inte så California med sill, hur rå den en är:) Tänk Cross-over så kan det bli spännande!!
  Gubbar är ju ett säkert kort-kär ett lass imorrn!
  trevlig helg,
  JA

  • Hej
   Är det bara jag men smakar inte dom svenska gubbarna allt mindre för varje år? Tacka vet jag bären från sydeuropa me svart kaffe Mumma
   😀
   Kramis
   Sifi

   • Hej Sofi,
    Det stämmer nog generellt att smakerna blir fattigare allt eftersom jordarna blir fattigare på mineraler. JAg har smakat de gotländska jordgubbarna och de var hur GODA som helst!!! Jag vet oxå att det är mineralrikare marker där, om det nu kan vara en av orsakerna????
    //Kristina

 • hej,
  Läste just att de nordiska gubbarna ska ha mera sötma än de sydeoropa dito pga av ljuset. Fan tro´t. Tror på min egen smak 😉 (Gotalnd är paradiset i Sverige:)

  Sofi