ICHA ICHA – Restaurangen helt utan tillsatser

ICHA ICHA – Restaurangen helt utan tillsatser

För dig som vill äta rent och tillsatsfritt så kan jag ge ett hett tips om Icha Icha som finns i Mood Gallerian, Kista Gallerian och Mall of Scandinavia men står just nu i startgroparna för en spännande expansion – och i dagarna lanserar dom sig som den troligen första matkedjan i Sverige som är 100 procent tillsatsfria. Detta sedan de lyckats med den sista pusselbiten i ett hårt och ambitiöst arbete med att erbjuda prisvärd, tillsatsfri och god mat; ett eget recept på sås helt utan tillsatser, då de inte hittade något tillräckligt bra alternativ hos leverantörerna.

IMG_1374

Bakom kedjan finns två akademiker; Oskar Andersson och Niclas Sellebråten, som båda saknade en restaurang med riktigt näringsrik och god mat som ändå går snabbt att beställa. I dag är Icha Icha en restaurangkedja med nyttig, ren och god mat som tillagas på 15 sekunder från beställning. Och det är faktiskt snabbare än de stora hamburgerkedjorna!

Jag gjorde ett besök där alldeles nyligen och kan varmt rekommendera stället. Förutom att det är tillsatsfritt gillar jag alldeles särskilt att de även skyltar med vilka gårdar de jobbar med.
IMG_1383GIMG_1381

Grundarnas helt olika bakgrunder gör att de har kommit in i branschen med helt nya glasögon och lösningar. I dag är restaurangerna inte bara väldigt poppis och fulla av stammisar, de har också en logistik som gör att kända krögare från London skickar hit sina köksarkitekter för att se hur det är möjligt att vara så effektivPå köpet har de ett matsvinn nära noll procent. Me Like 😉

Jag provsmakade deras lax som var toppenfräsch och med mycket grönt. Varningens finger dock för såsen, den är stark!! Men helt utan tillsatser 😉 HomeMade!

IMG_1386   IMG_1390

En lustig detalj är deras rissköljare som är unik i sitt slag. Riset sköljs i minst 20 min tills man slutligen fångar upp det i en sil. Det betyder att man inte behöver stå och skölja riset för hand som de allra flesta gör eller kanske tom strunta i det pga tidspress.

IMG_1391  IMG_1393

Besök gärna restaurangen. Bli inte orolig om kön är uppemot 15 meter. Det var den när jag var där, en helt vanlig vardag lunch. Men det går snabbt, det är liksom deras grej 😉 Läs gärna mer om Icha Icha HÄR.

 

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *