Grönt Grönt Grönt

Jag kan inte få nog av dessa gröna drinkar!! Och speciellt efter en dag i solen känns det extra gott att läska sig med en green one! Det finns många varistioner på gröna drinkar. Det är bara att köra ner vad som finns i kylen och fruktfatet och mixa 😉 Den här favoriten består av mango, äppeljuice, spenat och persilja – så god och så nyttig!!!

 

 

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 comments

 • Hej!

  Jag har alltid velat dricka gröna smoothie drinkar, men det blir inte gott av att bara blanda ner grönsaker, jag har alltid velat testa att blanda grönsaker med frukt som du har gjort nu med din fantastiska drink, men jag har läst på flera rawfood sajter att man absolut inte ska blanda grönsaker med frukt, och att man endast ska äta frukt för sig, en orsakr är att de innehåller olika sorts enzymer. Stämmer detta? Skulle älska att kunna blanda grönsaker med frukt. Denna blogg är super!!

  MVH/Nina

 • Hej Nina,

  Tack för ditt inlägg! Jag kan bara konstatera att det finns åsikter om det mesta. Vad som är rätt och fel för dig kan bara du avgöra. Alla människor är unika och så även våra kroppar.

  Om du alltid har velat dricka smoothies på frukt och grönsaker så ska du göra det. Varför inte testa och se hur det fungerar!? Min erfarenhet är att ju mer kunskap man får, eller ju mer extrem du blir åt något håll, desto svårare blir det.

  Det finns en viss skillnad i att äta maten hel och blanda diverse grönsaker. Om du skulle äta en hel måltid på rawfood för att sedan avsluta med frukt som dessert så skulle jag nog rekommendera att äta frukiten innan. Men att mixa frukt och greens är snarare helt optimalt och jag kan inte se att det skulle vara ett problem över huvudtaget!!

  Kom ihåg att vi är på en helt annan nivå av hälsa här! Har du problem av något slag så bör man se över var vissa fallgropar kan ligga, men har du inga problem ska du heller ej söka efter några! Företäll dig gemene man som äter sin husmanskost, dricker läsk eller mjölk til maten, och ev en tung dessert på det!!!??? Du frågar mig mina åsikter om du kan mixa frukt och grönt i en smoothie..ABSOLUT ATT DU KAN GÖRA!!! Det är alltid bra att ta till sig kunskap från många källor, fast det viktigaste är ändå trial and error för vad som faktiskt funkar för just dig.

  Att blanda alltför mycket socker och fett tror jag man ska försöka undvika i viss mån, eftersom sockret skapar en jäsningsprocess om det ligger för länge ni systemet. För mig som är en typisk vata person funkar det allt som oftast alldeles utmärkt 😉

  Själv har jag väldigt svårt för too much fruit, så jag MÅSTE neutralisera sockret i detta med greens, avocado eller mandelmjölk! Återkoppla gärna när du har testat detta!

  Lycka till!!
  /Kristina

 • Jag glömde tilägga att du, med fördel, kanske ska begränsa att blanda i alltför mycket olika frukter och istället hålla dig till 1-2. Blanda greens med äppeljuice och bitar av äpple, brukar funka bra i de flesta fall!

  /Kristina

  • Hej Kristina,

   Tusen tack för ditt svar! Ska genast börja blanda grönsaker och frukt i mina smoothies, och tack för den inspirationen som man får från din blogg!! 🙂 Ser fram emot flera härliga recept från dig.

   En varm hälsning
   Nina