Fyllda Aubergine – Perfekt side dish

De här läckra fyllda auberginerullarna är superenkla att göra och grymt goda. De är en inspiration av Renee Voltaire med viss modifikation 😉 Det bästa är att de likaväl kan förberedas på dagen och serveras på kvällen. De innehåller dock lite getost vilket vanligtvis inte ingår i Rawfood-dieten men kan bytas ut mot en egengjord lätt syrad ”cashewgrädde”. Beroende på vilka gäster som kommer hit så blir det till största delen jag som får stå för de hälsosamma kontrasterna till den blodiga entrecoten (som ju serverades igår kväll).  Alla får äta vad de vill och jag supportade i detta läge raw side dishes och rawfood dessert 😉 Behöver jag tala om att alla älskade dessa rullar OCH min dessert – banan- och mango sorbet med färsk mynta och rostade kokoschips!!

 

Recept 6 rullar

1 stor Aubergine
50 g getost
1 näve ruccolablad
1/2 dl valnötter (hackade)
4 färska dadlar (urkärnade och hackade)
1/4 röd chili (hackad)
1 msk olivolja
salt o peppar
ruccolablad att garnera med

Börja med att skiva auberginen i lagom tunna skivor. Stek de lätt på hög värme  så att de får fin färg. Låt de svalna. Blanda övriga ingredienser till en röra som du sedan fördelar på aubergine skivorna tillsammans med ruccola! Lägg de på ett vackert fat med och servera!

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 comments

 • Du skriver ju att auberginen ska vara stekt?! Det är inte raw food. Ordet raw betyder rå. Stekt mat är ju inte rå.

  Varför har ni stekt mat bland raw-recepten?

  • Hej Emma!
   Tack för din fråga! Eftersom jag lever ca 80% raw nu och många andra med mig så kände jag ändå att jag ville lägga upp ett fin och gott recept som förmodligen tilltalar många! De flesta som läser min blogg är inte 100%raw och många äter fortfarande fisk och kött så detta blir ju ett trevligt alternativ för dem 😉

   Hoppas du gillar bloggen annars!!

   //Kristina

 • Ska man vara riktigt strikt, så får man väl i så fall inte servera fryst mat heller. Den är ju inte riktigt rå. Det är bra att du, Kristina, lägger ut recept som tilltalar fler! T.ex. tilltalar alla de människor som tycker att mat ska vara just tilltalande, och inte bara föda och vitaminintag.