Färska bär!

Gomorron till en alldeles strålande dag! Sista timmarna innan jag åker tillbaka till Stockholm och vi ska passa på att vara ute och njuta några timmar. Jaghar precis ätit en stor tallrik färska bär – nåja nästan i alla fall. Skogsbär som är plockade för hand och sedan tinade i rumstemperatur – Ljuvligt! Massor av antioxidanter och c-vitamin, Mmmmm… Önskar er alla en härlig dag! Nu ska jag ut i solen.

Aloha!

 

 

 

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 comments

  • Hej!
    Vilka tillgängliga svenska färska bär är de mest näringsrika?!
    Tack för härligt uppdaterad Blogg!
    Kram Ingrid

  • Hej, visst är blåbär ett av de få svenska superfoodsen?

    • Hej alla! Jag tror också på blåbär, men hur är det med svarta vinbär?
      Man säger visserligen att röda och blå bär och frukter är de mest näringsrika men jag undrar jag. Vad tror ni?

  • Ja här får man svar inom kort.

  • Hejsan,

    Ingrid; Jag menar att blåbär, svarta vinbär och havtorn står ut. Men vi får inte glömma att en mix av alla bär är det bästa för ett brett spektra av vitaminer och antioxidanter. Lingon innehåller tex ett ämne som heter kreatin och som jag tror inte finns i övriga bär. Kreatin binder vätska i muskelfibrerna och gör oss lite starkare. Kroppsbyggare tar detta som tillskott för att öka styrkan. Jag tror nog att det bästa är att blanda och mixa olika färger. Blåbär, svarta vinbär, röda vinbär, havtorn, björnbär!!

    MVH
    Kristina