Ekologiskt Vin

Hejsan!

Hoppas ni alla har fått en bra start på dagen! Själv sitter jag ute på balkongen och jobbar lite. Gårkvällen föll i festligheternas tecken och blev väldigt sen 😉 Ett par glas vin blev det så idag neutraliserar jag vinets acidity med färskpressade juicer och brännesselpulver – Good stuff!! De gånger jag dricker vin väljer jag dem med omsorg. Ett krav är att de ska vara ekologiska – såklart! Jag har några favoritviner som tillhör dem bästa (enligt min smak och mina kriterier). Ett av dessa är Adobe Reserva som tillverkas på en vingård i Chile.

Viñedos Emiliana är en chilensk vingård med stark känsla för ansvar och visionärt tänkande. Här produceras viner ekologiskt med hänsyn till världen vi lever i, omgivning och de anställdas välfärd och rättigheter. Visionen är att producera viner av högsta kvalitet i samklang med naturen.
På Emiliana tar man även väl hand om sina anställda. Som ett exempel på det låter man sina anställda odla sina grönsaker på mark som för stunden inte brukas. På så sätt säkerställs en del av familjernas livsmedelsförsörjning under hela året. Efter drygt ett decennium av hårt arbete och nya arbetsmetoder har Emiliana ett flertal nationella och internationella utmärkelser samt ett komplett utbud av ekologiska viner.

Jag dricker inte ofta alkohol men ett glas vin ibland är gott och jag kan lova (…lika väl som ni) att det är enorm skillnad på vin och vin.

Den nya årgången av det röda vinet Adobe Reserva Cabert Sauvignon har precis lanseras nu i Juli månad och kan vara ett bra ekologiskt alternativ till er som dricker vin.

Ha en underbar dag!!!

Aloha

 

 


Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 comment