Det slog mig att…

20121029-125815.jpg

Efter min Rawfood kurs i helgen slog det mig återigen vilket laddar ämne mat är för många! Det är många gånger förknippat med stress, ångest och att lyckas eller misslyckas.

Maten var högst troligt någonting, och BARA någonting man åt för att få energi (bränsle till motorn liksom) innan mode-och skönhets hetsen började göra sig gällande. Och på senare år även prestationshetsen. Även att äta Rawfood kan vara starkt förknippat med stress/ångest för vissa. Att börja äta Rawfood betyder inte att det är bättre än någonting annat eller att det skulle vara det enda rätta, för det är det inte! Det finns omöjligen en diet som passar alla hela tiden.

Däremot är min erfarenhet att rawfood, och enbart rawfood, besitter en form av stark livsenergi som garanterat kommer att transformera ditt inre såväl som ditt yttre. Jag vågar nog påstå att ingen annan diet kan lyckas med detta som Rawfood kan!

På kursen pratade vi mycket om Varför rawfood är att föredra, och någonstans så måste vi fråga oss vart vi är på väg. Vad vill vi uppnå med våra liv? Har vi en fysisk sjukdom, ja då bör vi nog omgående se över vår kost och göra nödvändiga förändringar! Är vi friska och glada/starka själar för övrigt så kanske målet är att kunna prestera mer, ha mer energi, att få bort den ständiga migränen, magontet, vackrare hy etc…

Vad det än må vara som är av ett problem så finns det faktiskt fler aspekter än mat att titta på! Ex ditt mindset, hur går dina tankar till dig själv och andra, hur är dina relationer till dig själv, din familj och vänner? Träning, sysselsättning, inställning/attityd, inre utveckling osv..
Allt det här formar ju oss i slutändan så det är många faktorer som spelar in. Och det är så viktigt att vi kan ha ett avslappnat förhållningssätt till mat och annat. Att vi inte målar in oss i något fack utan är fria själar som vi är födda att vara! Jädrans skön känsla att kunna känna sig fri och göra det man vill, att Äta VAD man vill NÄR man vill, och med VEM man vill, eller hur!

Om det händer att du blir sugen på pizza eller pasta (som jag idag) so GO get it and spice it up with some hot goodies 😉 Enjoy och tänk inte mer på det! Det finns ju trots allt fler nyanser än svart och vitt! Gör bara det bästa av det du har hela tiden – då kan det aldrig bli fel!!

Min lunch idag blidde bovetepasta med ruccola, körsbärstomater, pesto och pinjenötter – Lovely och precis vad jag behövde idag 😉

Värt att notera -”Where attention goes, energy flows”.

Önskar er alla den bästa dagen!!

Namaste!

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *