Frosty Berry Bliss Cheese Cake

FROSTY BERRY BLISS CHEESECAKE

Botten

2 dl mandlar
3/4 dl russin
1/2 dl riven kokos
1 tsk vaniljpulver

Mixa mandlarna slätt i en matberedare. Tillsätt sedan russin och mixa vidare så att mandlar och russin blandas väl. Tillsätt sedan kokos och vaniljpulver. Du kan ev tillsätta 1 tsk vatten för en mer bearbetlig konsistens. Pressa degen jämnt i en form med löstagbar botten. Ställ in i frysen.

Fyllning

7 dl frysta bär
4,5 dl cashewnötter
3/4 dl citronjuice
3/4 dl agavesirap
1 tsk vaniljpulver
1,5 dl smält kokosolja

Mixa alla ingredienser väl i en matberedare. Tillsätt sedan kokosoljan och mixa tills allting blandats. Häll fyllningen över botten och förvara i frysen.

Blåbärstopping

2 dl blåbär
2-3 färska dadlar
citronjuice

Blanda och mixa alla ingredienser i en matberedare eller mixer. Toppingen kommer att tjockna till när den får ”sätta till sig”. Förvara i kylskåp några timmar. Bred på toppingen innan det är dax att servera tårtan. Tag ut ur frysen 30 min innan servering.

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 comments

 • Det där med agavesirap är visst inte nyttigt alls.
  Eller känner ni till ett märke som funkar?

  Hoppas honung kan ersätta agaven 😉
  Maria

  • Hej Maria,
   Det finns mörk agavesirap som är betydligt bättre. Tror tyvär inte att den finns att få tag på i Sverige ännu. Yaconsirap är en suverän ersättare men har en lite annorlunda smak så jag vågar inte säga hur resultatet skulle bli med denna. Däremot tror jag att honung är ett bra alternativ, så länge inte honungssmaken slår igenom för mycket.
   Ciao,
   /Kristina

 • Gud så god denna verkar! Måste absolut testa denna 🙂