Cantaloupe

Helluuuuu…Hektiska dagar och fullt ös, medvetslös liksom 😉 Laddar inför vår mini-trip hem till Dalarna på Onsdag, vilket ska bli alldeles underbart! Dessvärre lovas inget kanonväder precis men men…

Efter ett yogapass på kvällen och middag sitter jag nu framför datorn och stökar undan lite smått och gott, samt njuter av favoritmelonen cantaloupe! Cantaloupen är en av de vanligaste melonsorterna. Det finns andra sorter, med mer rött eller gult kött men de är inte speciellt vanliga.

I cantaloupemelonen kryllar det av antioxidanter som hjälper din kropp att bekämpa de fria radikalerna. Cantaloupemelonen innehåller mycket av betakaroten som lagras i din hud för bättre skydd mot solen.

Cantaloupen innehåller även stora mängder C-vitamin som har den egenskapen att hjälpa kroppen producera kollagen. Kollagen är en viktig del i din hud kunna läka och bilda nya vävnader.

Du hittar även kalium i denna melon, som dessutom innehåller mer kalium än vad bananen gör. Kaliumet balanserar natriumöverskottet i kroppen, som vid natruimöverskott kan få blodtrycket att öka och i sin tur ge hjärtsjukdomar.

Så, njut av lite melon och ha den skönaste av kvällar!!!

Namaste,

 

 

 

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 comments