Blåbärsboll

20121005-163751.jpg

Idag har det varit en riktigt grym och höstig dag! Jag har varit ute hela dagen, och nu bakat en sats med blåbärsbollar – wow vad nice de blev!

Längs med promenaden så inser jag tydligt att hälsa och välmående är så mycket mer än mat – även om det ju är en oerhört viktig faktor. Det är ju några få livsmedel som direkt bör undvikas i största möjligaste mån (socker, mjöl, mejeriprodukter, tillsatser och härdade fetter).

Ett par saker som jag har förstått med min kunskap och erfarenhet är att mycket (om inte det mesta) handlar om inställning. Har du en positiv inställning till livet och det som händer där så kommer du att ha en starkare hälsa än de flesta. Likaså om du eliminerar negativ stress/mental stress så kommer du att ha mycket vunnet.

De som jag känner som har varit mest vigöra, haft en enorm energi, presterat massor och känts tillfredsställda med livet är de som har haft en positiv inställning till livet, valt att se glaset halvfullt i alla läget och som vågat utmana sig och vågat testa sina gränser, främst fysiskt! Personer som är öppna och inte låser sig i några ramar (vilket ju de flesta gör).

Nä, våga vara icke-dömande, livsbejakande och öppen och mottaglig i det som sker och kommer till dig. Plocka bort rädslan en gång för alla och KÖR JÄRNET!!!

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 comments

  • Hejsan!

   Ledsen för sent svar! Här kommer receptet (eller rättare sagt ingredienserna) på de ljuvliga blåbärsbollarna. De som känner mig vet att jag skjuter från höften och sällan mäter petnoga hur ingredienserna skall vara. Om det är någon som behöver X-akt mått så måste jag göra dessa en gång till och mäta ordentligt 😉

   Mixa lite cashewnötter (1.5 dl) till ett fint mjöl, tillsätt ett par färska dadlar och lite agavesirap. Tillsätt 2 dl blåbär och mixa ner tillsammans med ca 2 msk raw choklad. Ett tips här för en riktigt gyllene smak och för att faktiskt få de ännu kodare är att tillsätta lite lite muskadavosocker (någon tsk) samt kung markattas rostade kakao (detta för en något mer rostad karaktär men det funkar såklart utan). Smaka av och rulla små bollar. Jag rullar STORA 😉 Dela gärna med er till varandra om ni hittar ett bra recept 😉

   Lycka till!
   /Kristina

 • Hej, Kristina,

  Kan du dela med dig receptet på blåbärsboll,

  Mvh
  Galina

  • Hej!

   Nu har jag provat och gjort blåbärsbollar. Mitt första raw-godis. =)
   Smeten blev lite lös, så jag hade i lite kokos. Man får verkligen tänka till lite när man inte är van, första tanken var ju att tillsätta mjöl! =)

   Sen undrar jag, är raw kakao sötare än vanlig?

   Carina

 • Jag vill oxå gärna se ett recept!=)