Bipollen – THE Superfood #1

Åh, vilken underbar dag! Vi är uppe i ottan och ska snart bege oss upp till Dalaskogarna – Mysigt!!! Idag har jag testat lite bipollen, det var ett tag sedan jag åt det! De säger att man inte skall inta honung och dess biprodukter under graviditet och amning så jag har hållit mig ifrån detta, förutom lite honung då och då!

Bipollen har alltid varit en stor favorit för mig och egentligen blev den placerad på toppen efter att David Wolfe (som jag har träffat vid ett flertal tillfällen) och ett par till entusiaster sannerligen pratar gott om den. Honungen och främst bipollen innehåller Sååå mycket näringsämnen, B-vitaminer, 22 aminosyror, alla tänkbara vitaminer och 27 mineraler – That´s a lot!! Bipollen anses vara ett av naturens mest kompletta föda. Det är svårt att få tag i riktigt bra bipollen idag, och då menar jag färsk. När jag bodde i California så köpte jag direkt från bihandlarna och då var de små pollenkorna så färska att de fortfarande innehöll en massa vätska och var därmed tyngre. Ett riktigt bra bipollen skall sjunga ner i vätskan och lägga sig på botten. De som inte är lika färska har en tendens att lägga sig uppe på ytan!!

Bästa sättet att inta bipollen enligt mig, är att fylla 1/2-1 dl juice (apelsin, ananas, äpple) i ett glas, 1-2 msk riktigt bra linfröolja för att sedan toppa med 1 tsk (du kan jobba dig upp till 2 tsk) bipollen. Rör om och drick!! Det är någonting med linfröoljan och bipollen som ger en komplett och WOW-känsla!!

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 comments

 • Hej!
  Ser jätte gott och nyttigt ut!
  Var kan jag läsa mer om BiPollen?!
  Tack för en otroligt bra sida!
  Kram
  Ingrid

 • Hej Ingrid!
  Det är verkligen gott OCH supernyttigt! Min rekommendation är att du googlar Bipollen och läser om det på diverse sidor på nätet! Jag vet ingen direkt bok om just bipollen. Det är dock ett fantastiskt Superfood och jag kommer att skriva mer om det på sidan inom kort, under fliken Superfood!
  Tack för att du gillar sidan 😉
  MVH
  Kristina