Anti Förkylningar

20120826-100308.jpg

Efter att Sebastian skolats in på dagis så inser jag att de sär jädrans dagisbakterierna inte går att bli av med hur sunt man än lever. De ska in i kroppen och skapa lite oreda först för att de små ska skapa ett än bättre immunförsvar. Logiskt och klokt – absolut!
Problemet är att de där nya bassiluskerna inte har varit hos oss äldre generationer än och med småbarnen så kommer dem, inga undantag här inte ;-). Min näsa har runnit och mitt öga har känts blankt men inte mer än så. Och Sebastian verkade fått en lindrigare variant för han är på simmet idag och full av energi! Istället har lillasyster fått blanka ögon!

Om det nu är så som alla säger att förkylningarna och bakterier avlöser vara dra på dagis så är det nog oxå så att OM vi ger oss själva och barnen riktigt bra mat som en grund så kommer de att drama med förkylningar à på ett betydligt enklare sätt, och det tjänar hela familjen på!

Ett stort slag för gröna smoothisar till vuxna och barn varje dag, gärna två gånger varje dag! Receptet på den här sköningen;

2 nävar ekologisk spenat
1/2 äpple i bitar
1 dl fryst mango
1 msk linfröolja
Några kvistar persilja
1 tsk brännässelpulver
2 dl äppeljuice
2 dl vatten (eller mer)
2 tsk lecitin (kan uteslutas men ger en fyllighet till smoothien)

mixa och njut!

Aloha!

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *