Algsallad


Underbar dag minsann!! Ett creative meeting angående hemsidan avlöstes av en lunch på ett sushi-hak. Jovisst kan jag äta sushi ones in a while. Just idag blev det dock fokus på misosoppan och en stor algsallad – den bara är sååå underbar!!! Skulle kunna leva på den! Det är synd att den inte finns (som i Usa) att köpa i livsmedelsbutiker. Nåja, kanske inte i vilka livsmedelsbutiker som helst, utan snarare på Whole Foods, och mitt favvo-ställe; Lazy Acres i Santa Barbara 😉

Algsalladen kryllar av alger och med det mineraler. Just den här sorten alger tillagas väldigt snabbt genom att koka upp den. Vad jag förstår är det därifrån den får sin knallgröna färg. Innan upphettning av denna är färgen istället dassigt grå-grön. Egentligen kan man väl inte kalla den Rawfood eftersom den har upphettats, men med tanke på att denna, tillsammans med misosoppan, är väldigt mineralrik så ”So What” – den är grymt god och näringsrik! Det räcker med att kolla på bilden så förstår man att den är toppen för kroppen och knoppen!

Jag tror att jag har nämnt det tidigare, och det tål att upprepas; Jag tror, och är övertygad om att en och samma diet inte passar alla människor. Bor man dessutom i ett kallt klimat som i Sverige, så passar det inte alla att äta enbart Rawfood på vintrarna. Det här känner ens kropp väl till så genom att lyssna och vara observant på kroppens signaler så kan vi också lära oss vad den behöver för att fungera optimalt. Däremot går jag inte på att kroppen skriker efter pizza en gång i veckan bara för att det är kallt ute. Man måste använda sitt sunda förnuft ur ett hälsoperspektiv. Är du gravid och får vissa cravings (förutsatt att du tror dig ha koll på en hälsosam livsstil) så kommer jag att ha överseende med detta 😉 Jag har varit där själv så jag vet.

Det viktigaste tror jag är att göra det bästa av den situationen som är just nu! Det ska inte vara en stress och press att försöka uppnå någonting som inte riktigt fungerar där du befinner dig just nu. Det viktigaste är att må bra och vara lycklig!! Det ska alltid vara den största strävan -att göra sig själv och andra lyckliga!

Ha nu en ljuvlig kväll,
Namaste

 

 

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 comments

 • Jag älskar också algsallad!!! Vet du var man hittar algsallad i butik? Hittade en på asian market men den innehöll tyvärr färgämnen eller socker… 🙁

  • Hej Du!
   Hmmm, wish we were in Ca, där finns det lite överallt! Har faktiskt inte sett algsallad att köpa i butik över huvudtaget. Däremot kan man ju köpa och ta med från de flesta sushihak. De är inte så svåra att göra själv. Jag ska se om jag hittar receptet på dessa och lägga ut på bloggen. Ha det så gott!

 • Här hittade jag ett recept som kanske kan funka: http://www.godmat.org/japansk-algsallad-goma-wakame/
  Lycka till 🙂

 • Hej Karin,
  Tack för länken med receptet, kanon!! Jag gissar att det är busenkelt att byta ut det vita sockret mot agave. Det är trisl and error hela tiden som gäller 😉
  /Kristina

 • Här i Varberg kan man köpa algsallad i lösvikt fiskaffärerna. Har ni koll på om det Är ok att äta som gravid?

 • Hej Anna,
  Åh, vad spännande att du är gravid!! Grattis!

  Jag tror att sunt förnuft är bra när vi pratar om vad man får/inte får äta. Jag fick sug på rå lax under graviditeten och har ätit en hel del av den varan, samt algsallad men bara vid några enstaka tillfällen.
  Jag fick även sug efter ost och har ätit ekologisk sådan. Du kan väl fråga dem som säljer om de vet vart algerna kommer ifrån. Är det östersjön så kanske du ska vara på din vakt, men annars kan jag inte tro att det skulle vara någon fara, snarare en fördel eftersom det innahåller så mycket mineraler!

  Testa att göra din egen annars!
  Ha det så gott.
  /Kristina