1:a Rapport från Rawfood Festival

Hejsan allihop!

Hoppas ni har en härlig dag! Solen skiner och jag har kommit igång med jobbet igen – känns toppen!!! (Även om en stor avsaknad av Sebastian träder fram allt som oftast). För er som inte vet så arrangeras ju Rawfood festivalen nu för andra året i rad. Hä rär första utdraget från festivalen. Det är Christer Barregren från Holistic som rapporterar:

 

-Första dagen skulle egentligen ha varit andra dagen. Jag hade tänkt åka hit på onsdag kväll då det började, men eftersom JV arbetar åkte jag till farmor i Bohuslän för att lämna Maja. Det tog längre tid än tänkt, och sedan skulle farmor bjuda på middag och det var 4 timmars väg till Ängsbacka och Maja hade ju aldrig sovit borta utan mamma eller pappa förut så jag sov över där och kom till festivalen torsdag morgon.

Jag hann med två föreläsningar, först en föreläsning med David Jubb, som var både förvirrande men också intressant. Han håller inte på med raw food (råkost) och inte med levande föda (living food) utan med livsföda (lifefood). Han äter bara rå veganmat från växter som kan reproducera sig själva och som finns i naturen eller har en kusin i naturen. De flesta groddar strök ju med, liksom bananer och morötter. Det blev inte så mycket mat kvar till slut.

Vad äter du då? frågade någon i publiken. Jag fördrar att inte äta något, svarade han då och berättade att han ratade all mat som bjöds på under festivalen och inte ätit något på hela dagen. Jag undrar lite vad poängen ät med att äta så nyttigt att man inte äter något alls. Låter skumt, tycker jag.

Men så var ju hans föreläsning lite förvirrande. Jag kanske missade något? Förresten träffade jag hans assistent på kvällen då jag satt och mös framför en brasa. Han tyckte det var jättespännande att jag hade kritik att framföra och ville bar vete mer och mer, så jag klagade på med glatt humör. Att klaga är något jag är rätt bra på.

Därefter lyssande jag på Soren Flammen Wolff som var lite motsatsen. Han undrade om vi verkligen bara ska äta raw food eller om evolutionen faktiskt gjort att det är bra för många av oss att äta lite kött och till och med mjölkprodukter.

I dessa kretsar är detta som att svära i kyrkan. Nej inte bara svära i kyrkan. Som att bajsa i en kyrka. Han sa: Jag är intresserad av vad dom är nyttigt för oss, vare sig det är raw food eller ej. Det är svårt att få tillräckligt med kalorier genom att bara äta frukt och grönsaker sa han. Det var befriande att höra!

 

Mer info kommer….

 

 

 

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 comments

 • Tänk vad spännande mat=energi kan vara ändå!
  Låt höra mera! 🙂
  //PA

 • Suck vad trist när festivalen inleds med en tönt som bara vill vara märkvärdig och bekräftar varje ingrodd fördom man kan ha om raw food. Byt ut gnäll mot konstruktiv kritik, vilket jag hoppas var det du gav assistenten.
  Desto roligare med en som vågar bryta tabun. Hade nog sympatiserat med talare nr 2 då jag äter kött (när jag äter det) av ideologiska skäl: för att bevara svenska lantraser och hagmarker bland annat! 😀

 • Hej
  Det råder lite olika meningar,
  vetenskap är inte att tänka på här? Är allt tycke o smak o känslor?
  Mvh
  AB