Nyheter för oss barsälskare

Nyheter för oss barsälskare

Jag har hittat nya ekologiska bars i hyllan! Det är bra med ett större utbud av hälsosamma ekologiska mellanmål att ha i väskan när man är på språng! Jag tokdiggar dessa skönheter som innehåller dels Baobab dels Moringa. En hel tsk i varje bar!

Baobab och Moringa hör till kategorin Superfoods, dvs koncentrerad näring!

moringa1

Baobab är en frukt och klassas som en av naturens multivitaminer; en rik källa av vitamin C , kalcium, kalium , fibrer och antioxidanter. Eftersom det är en helt rå, kan din kropp absorbera vitaminer och mineraler mer fullständigt än i bearbetade former såsom vitamintabletter. Den har en läcker söt och citrusaktig smak, och använder man den i pulverform så är den behaglig att blanda i nästan vad som helst.

moringa2

Baobab har en av de högsta antioxidantvärden av någon frukt i världen. Den innehåller nästan fem gånger så mycket antioxidanter som färska acaibär och dubbelt så mycket som gojibär. Antioxidanter skyddar våra celler från skador orsakade av fria radikaler .

Moringa är mirakelträdet Moringas torkade och pulvriserade blad – och är en av de mest näringsrika växter på planeten. Det är en exceptionell naturlig multi-vitamin med 13 viktiga vitaminer och mineraler på nivåer av rekommenderat dagligt intag, nästan 25 % protein samt en hög halt antioxidanter. 

Moringa är rikt på antioxidanter och hudälskande vitaminerna A , E , riboflavin ( B2 ) , niacin ( B3 ) samt zink. De främjar en frisk och strålande hud. Moringa innehåller också nästan 25 % protein inklusive alla nio essentiella aminosyror, som hjälper till att stödja byggstenarna i proteiner som krävs för optimal tillväxt, reparation och underhåll av friska hudceller. Moringa är också en utmärkt källa till fosfor, vilket bidrar till den väsentliga funktion i huden, inklusive möjligheten att själv reparera celler som skadats av externa påfrestningar.

Barsen kostar 29kr och finns i välsorterade hälsokostbutiker.

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *